Portföljansvarig till Skandia

Har du erfarenhet av portföljstyrning och agil leveransstyrning? Trivs du i en koordinerande roll med många kontaktytor? Skandia erbjuder dig en central roll där du ansvarar för styrning och uppföljning av Skandias utvecklingsportfölj både på en strategisk och operativ nivå.

Om tjänsten
Som Portföljansvarig är du ytterst ansvarig för processerna som kretsar kring portföljstyrning. Detta innefattar både ansvar att förändra och förbättra själva processen men även att styra och följa upp framdrift av de pågående och planerade förändringsinitiativen för att möta de strategiska målsättningarna. Du arbetar tvärfunktionellt med hela bredden av Skandias förändringsagenda med en blandning av strategiska och operativa utmaningar.

Som ansvarig för portföljstyrningsprocessen driver du agendan tillsammans med affärsområdesansvariga och andra intressenter med fokus på utvecklingsplanering och prioritering. Detta innebär att du på koncernövergripande nivå, ansvarar för framdrift av flödet kring portföljprocesserna enligt strategi, affärsplan samt fördelade investeringar och effekter. Vidare ansvarar du även för att portföljstyrningen hänger ihop med kompetens-och resursplanering, arkitekturstyrning och de finansiella processerna. En viktig del av de finansiella processerna är att bereda och granska business case och effektuppföljning. Du agerar bryggan mellan det strategiska arbetet på ledningsnivå och det operativa arbetet nära leveransen. Rollen innebär även att arbetsleda och coacha en mindre befintlig grupp individer inom portföljstyrning samt att driva och arbeta tillsammans med ett antal närbesläktade roller inom de olika affärsområdena.

En rad stora förändringsprojekt pågår, och ligger i pipen, inom Skandia. Bland satsningarna kan nämnas en omfattande digitaliseringsresa samt en modernisering och vidareutveckling av deras försäkringsplattform. Utöver detta har bolaget nyligen infört SAFe som ramverk för agil utveckling. Behovet av att anpassa portföljstyrningen till en mer agil struktur är pågående där du kommer erbjudas en grundstruktur för rollen och även ges möjligheten att forma både din egen roll och processerna inom portföljstyrningen. Vi hoppas att du vill vara med på denna spännande resa där du ges möjlighet att bidra med att driva Skandias utvecklingsportfölj till nya höjder!

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till chefen för Förändringsledningsstaben.

Är det här du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning samt flera års erfarenhet av att strategiskt och operativt arbete med portföljstyrning eller PMO kopplat till agila leveransmodeller. Du har erfarenhet från affärs- och IT-strategiska frågeställningar/initiativ från komplexa verksamheter samt dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete. Ett plus är om din erfarenhet kommer från bank- och försäkringsbranschen alternativt annat tjänsteföretag. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för denna roll.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är van att arbeta med strategiska frågeställningar och kan se hur dessa påverkar de operativa besluten. Ditt arbetssätt kännetecknas av en god förmåga att analysera och strukturera komplexa frågor/uppgifter och du är van att framgångsrikt arbeta med ledare på olika nivåer. Du är en pragmatisk och kommunikativ person som med fingertoppskänsla driver ditt arbete framåt där du skapar ett gott förtroende på ett naturligt sätt. För att bli framgångsrik i denna roll har du en stark egen drivkraft där du tar ägarskap för portföljstyrningen. Du driver ditt arbete med stort leveransfokus och att prioritera affären i främsta rum är en självklarhet för dig.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Agilt PMO, Portföljansvarig, Portföljstyrning, PMO, APMO, PPM. Programkontor, verksamhetsutveckling, verksamhetsutvecklare, SAFE,
Om Skandia
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.

Kontaktperson:

Jessica Bauer
08-120 50 422


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm