Fastighetsförvaltare till Locum - Solna/Norra Hagastaden

Nyfiken och intresserad av att vara en del av utvecklingen och framväxten av Norra Hagastaden? Nu söker Locum en självgående och engagerad fastighetsförvaltare till förvaltningsområde Solna/Norra Hagastaden till området runt gamla Karolinska.

Om tjänsten
Ett sjukhus är en mycket komplex fastighet. Här finns många tekniska system som måste fungera dygnet runt årets alla dagar. Locums förvaltning av vårdfastigheter bedrivs systematiskt med en väl fungerade skötsel och drift som bas. Med sina ungefär 300 anställda såsom förvaltare, driftcontrollers, projektledare och en grupp av specialister kvalitetssäkrar Locum den livsviktiga driften på sjukhusen i länet.

Inom förvaltningsområde Solna/Norra Hagastaden hittar du gamla Karolinska som består av ett 10 kvarter av vårdbyggnader och ca 360 000 kvm förvaltningsyta. Sedan ett par år tillbaka finns planer att omvandla gamla Karolinskas sjukhusområde, kallat Norra Hagastaden, till en blandad stadsbebyggelse. Här kommer bostäder, skolor, sjukvård, forskning och näringsliv mötas i en urban stadsdel.

Som fastighetsförvaltare hos Locum har du ett viktigt uppdrag inom förvaltningen och dina kontaktytor är många, både internt och externt. Du har fullt budget- och resultatansvar för dina tilldelade förvaltningsobjekt inom Solna/Norra Hagastaden och du kommer att ingå i ett team av fastighetsförvaltare, driftcontroller och tekniska förvaltare. Ditt ansvar är att vårda kunderna på ett professionellt sätt för att maximera hyresgästernas nöjdhet, skapa goda ekonomiska förutsättningar och verka för en långsiktig relation.

Ex. på arbetsuppgifter som fastighetsförvaltare

• Tydligt kundfokus, affärsmässighet och relationsskapande med hyresgästerna
• Uppfylla målen gällande NKI, ekonomisk avkastning samt långsiktigt hållbara fastigheter
• Dialog med kunderna om lokalbehov, lokalrenovering och lokalplanering
• Vara kravställare och projektägare för projekt (hyresgästanpassningar)
• Framtagande och genomförande av hyreskontrakt, hyresförhandling och hyresavtalsbevakning
• Agera förvaltarrepresentant i projekt kopplat till försäljningsprocessen.
• Ta fram fastighetsunderlag för objekten vid försäljning av objekten
• Delta i arbetet med att skapa moderna och ändamålsenliga lokaler för framtidens hälso- och sjukvård.
• Eget ansvar för budget, prognoser, intäkts- och resultatuppföljning
• Framtagande av förvaltningsrapporter och beslutsunderlag för investeringar
• Analys av drift- och underhållsstatistiken samt fatta beslut om erforderliga åtgärder

Denna roll är placerad i Locums lokaler vid Östgötagatan 12 A på Södermalm samt i Locums lokaler vid Karolinska sjukhusområdet i Solna och du rapporterar till förvaltningsområdeschefen.

Hos Locum får du jobba med de mest komplexa fastigheter som finns, ansvara för utmanande byggprojekt, du får en kontinuerlig utveckling av kompetens och arbetssätt, samtidigt som du arbetar tillsammans med kollegor med hög kompetens i en kultur som präglas av tydliga ledord och ordning och reda. Vårt samarbete kollegor emellan präglas av öppenhet och hjälpsamhet.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du antingen har:

• En akademisk utbildning från universitet eller högskola inom ekonomi, teknik, eller annat relevant område samt 5 års erfarenhet från liknande roll eller
• En yrkeshögskoleutbildning inom fastighetsförvaltning samt 5 års erfarenhet från liknande roll eller
• En gymnasieutbildning samt minst 10 års arbetslivserfarenhet från relevanta roller

Du har mycket goda kunskaper inom fastighetsekonomi och hyresjuridik samt grundläggande kunskaper inom fastighetsteknik och projektledning. Om du arbetat med samhälls-, kommersiella fastigheter, eller andra mer komplexa objekt eller anläggningar, är du särskilt intressant för oss. Har du även vana av att arbeta i en politiskt styrd organisation, i kommunal eller statlig verksamhet ser vi det som mycket meriterande.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är en eftertänksam, strukturerad och måldriven lagspelare. Du tycker om att bygga långsiktiga relationer och drivs av att göra smarta investeringar som bidrar till en bättre vård i samhället.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Locum med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: fastighetsförvaltare, fastighetsförvaltning, beställare, kravställare, sjukhus, vård, komplexa fastigheter, kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter

Om Locum
Locum förvaltar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt vår ägare Stockholms läns landsting. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Vår vision är att vara en av Sveriges bästa fastighetsförvaltare 2020.
På uppdrag av Stockholms läns landsting genomför vi en av de största satsningarna någonsin på sjukhusfastigheterna inom länet. Ny-, om- och tillbyggnader på bland annat Södersjukhuset, Södertälje sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, S:t Görans sjukhus och Danderyds sjukhus ska färdigställas under de närmaste åren. Utöver det driver vi ca 800 byggprojekt årligen inom vårt ordinarie förvaltningsuppdrag.
Vi säkerställer trygga fastigheter och möjliggör en säker sjukvård till nytta och glädje för nuvarande och framtida generationer stockholmare.

Locums ledord är lyhördhet, ansvarstagande, tydlighet, handlingskraft. Läs mer om oss på www.locum.se


Kontaktperson:

Sarah Sturesson
08-120 50 425

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Solna