Affärsförvaltare Trafikplanering

Trafikentreprenören är Trafikförvaltningens kanske viktigaste leverantör, då de har direktkontakt med resenärerna. En välfungerande relation med trafikentreprenörerna är en nyckelkomponent för att Trafikförvaltningen ska nå sina mål.

Trafikförvaltningen söker nu en driven Affärsförvaltare Trafikplanering med uppgift att säkerställa effektiva lösningar för resenärerna och för att utveckla trafikavtalen för att säkerställa att kvaliteten upprätthålls vid ändrade förhållanden.

Om tjänsten
Sektion Buss ansvarar för uppföljning och vidareutveckling av samtliga affärer som Trafikförvaltningen har med trafikoperatörer och andra leverantörer inom verksamhetsområdet. Här ansvarar man för att affärerna löper enligt avtal genom att följa upp servicenivåer och leveranser, men också genom att göra nödvändiga justeringar till följd av ändrade förhållanden.

I din tjänst som Affärsförvaltare Trafikplanering kommer du att ansvara för ett av tre affärsområden där du har som uppgift att säkerställa effektiva lösningar för resenärer och att utveckla trafikavtalen för att säkerställa en god kvalitet.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen är att:

• Ansvara för uppföljning av leverans, ekonomi och kvalitet inom avtalen.
• Löpande kontakt med leverantörer.
• Delta i framtagning av årlig trafikeringsplan.
• Delta i beställningsprocessen.
• Planera och vidareutveckla närtrafiken.
• Ansvara för att bidra till utveckling av affären tillsammans med leverantörer.
• Stödja i projekt och uppdrag avseende kortsiktig trafikplanering.
• Stödja i upphandlingar.
• Delta i utskick och mottagning av remisser till kommuner angående trafikförändringar.
• Följa upp att åtgärdsplaner tas fram och följs upp.
• Analysera krav, förbereda och medverka i förhandlingar.
• Delta i budget- och verksamhetsplaneringsprocessen.
• Tillvarata och besvara allmänhetens synpunkter i planeringsfrågor inom ramen för våra avtal.

Trafikförvaltningens samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad. Du bidrar till nöjda resenärer och utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Hos Trafikförvaltningen får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. De erbjuder dig individuella utvecklingsmöjligheter, samt möjlighet till en bra balans mellan yrkesliv och privatliv.

Trafikförvaltningens värderingar är SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. De sitter i ljusa, fräscha lokaler på västra Kungsholmen.

Är det här du?
Till den här tjänsten söker vi dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsplanering, logistik eller som civilingenjör. Alternativt har du en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi söker framför allt dig som har erfarenhet av att arbeta som trafikplanerare med arbetsuppgifter som liknar de som beskrivits ovan. Du kan antingen ha arbetat hos en kommun, på entreprenad-, eller på konsultsidan.

Rätt person för den här tjänsten har en god vana av att tolka och analysera avtal och har en förmåga att se helhet i affärer. Du har ett strukturerat arbetssätt och arbetar affärsmässigt,
lösningsorienterat och resultatinriktat. För att trivas och blir framgångsrik i rollen behöver du även har hög integritet.

Du talar och skriver svenska obehindrat samt har lätt för att sätta dig in i olika IT-system.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Trafikförvaltningen med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Facklig representant är för SACO Mounir Ainholm 08-686 36 52. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om Trafikförvaltningen SLL
Varje dag reser fler än 780 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Trafikförvaltningen är en del av Stockholms läns landsting och har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. De olika färdsätten samordnas i ett ständigt växande trafiknät. Trafikförvaltningens varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Trafikförvaltningen omsätter ca 20 miljarder kronor samt investerar ca 6 miljarder kronor under 2016.

Vårt samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad. Du bidrar till nöjda resenärer och utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. Vi erbjuder dig individuella utvecklingsmöjligheter samt möjlighet till en bra balans i livet.

Våra värderingar är SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler på västra Kungsholmen.


Kontaktperson:

Åsa Nygårds
08-120 50 424

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm