Senior Projektledare till produktutvecklingen på Xylem

Om tjänsten

Till det globala företaget Xylem söker vi en senior projektledare till produktutvecklingsavdelningen (R&D). Vill du vara med att bidra till innovativa lösningar för världens vattenbehov? Brinner du för att arbeta internationellt och vara spindeln i nätet när nya pumpar ska utvecklas? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

Som senior projektledare får du ofta leda stora och komplexa produktutvecklingsprojekt, från idéstadie till säljbara produkter inom företrädesvis mekanik och elektronik. Du får en central och viktig roll med många olika kontaktytor internt och externt där din förmåga att samarbeta och leda andra spelar en betydelsefull roll för projektens framgång. Närhet till beslut och en öppen dialog är kulturen som råder inom R&D. Xylem är inne i en spännande digitaliseringsresa där du som projektledare förväntas leda, driva och implementera processförbättringar.
Ditt arbete kommer bland annat omfatta ledning av produktutvecklingsprojekt inom nyutveckling samt vidareutveckling av befintliga produkter med uppgifter såsom:
• Leverera projekt enligt plan och överenskomna mål.
• Projektplanering, uppföljning och rapportering.
• Projektbudgetering och prognostisering.
• Koordinering mot marknad, inköp, tillverkning och produktägare.
• Kommunikation av projektstatus gällande tid, resurser, projektkostnader, investeringar, risker och prestationer till olika intressenters i projekten.
• Driva vidareutvecklingen av produktutvecklingsprocessen.
• Stödja och coacha nya projektledare.

Du tillhör ett team av kompetenta kollegor bestående av tekniska chefer, konstruktörer, projektledare och produktägare. Tjänsten är placerad i Sundbyberg. Du rapporterar till chefen för produktutveckling.

Är det här du?

Vi söker dig med gedigen projektledningserfarenhet och som har stor förståelse för de tekniska delarna utan att fastna i detaljerna. Vi behöver en person som vill ta ägarskap i projekten och som kan bidra med kunskap och eget arbete inom både väntade och oväntade områden. Du har sedan tidigare arbetat med projektledning med stor förståelse för de tekniska disciplinerna mekanik, elektronik och/eller mjukvara och vill dela med dig av dina erfarenheter.

Vi vill att du har en akademisk examen inom t ex maskinteknik, elektroteknik eller datateknik och goda kunskaper i både svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ha ett strukturerat arbetssätt, har du erfarenhet av att arbeta internationellt är det mycket meriterande. Som person är du målstyrd, utåtriktad och drivande, du vågar utmana traditionella metoder och nuläge i syfte att kontinuerligt förbättra processer samtidigt som du ser vikten av att samarbeta och vara lyhörd. Dina kommunikativa färdigheter så som att övertyga och entusiasmera samt din naturliga fallenhet för att bygga relationer kommer också att vara en viktig faktor för din framgång.
Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan!Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om Xylem

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar.


Kontaktperson:

Anna Smedberg
08-120 50 429


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Sundbyberg