Projektinköpare till Xylem

Om tjänsten
Till vår uppdragsgivare Xylem söker vi en Projektinköpare som har ett starkt driv, en affärsmässighet samt en naturlig förmåga att skapa goda relationer med såväl leverantörer som interna medarbetare.

Som Projektinköpare representerar du inköp i utvecklingsprojekten och arbetar tvärfunktionellt, både internt med R&D, produktion och marknad, såväl som externt med leverantörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina inköpskollegor sätta strategier för materialgrupper och leverantörer, förhandla priser med leverantörer, granska tekniska underlag utifrån en kommersiell synvinkel samt sätta tidplaner för inköpsaktiviteter i utvecklingsprojekten. Rollen innebär ett nära samarbete med inköpsorganisationen i Schweiz och strategiskt inköp i Emmaboda.

Är det här du?
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av inköpsarbete, alternativt kunskap om konstruktions- eller produktionsprocesser inom verkstadsindustrin. Du har ett intresse för affärer och teknik, är resultat- och målinriktad, driven samt klarar av att hantera många frågor samtidigt. Du kommer att ha många kontakter och behöva presentera dina case i olika sammanhang. Det är därför av stor vikt att du har lätt att kommunicera i tal och skrift och tycker om att träffa nya människor och skapa nätverk.

Du har en civilingenjörs- eller högskoleexamen inom inköp, ekonomi, teknik eller motsvarande alternativt relevant erfarenhet från arbetslivet. Tjänsten är placerad i Sundbyberg och innebär resor både nationellt och internationellt cirka 20 dagar/år.

För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att kommunicera och samarbeta. Du är kundfokuserad, affärsmässig och gillar att arbeta i ett högt tempo i en internationell miljö. Vidare är du drivande, analytisk och resultatinriktad med ett stort intresse för både regionala och globala affärer och projekt.

Xylem erbjuder dig en öppen och kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Vi erbjuder dig en spännande karriär i en internationell miljö med ett globalt nätverk av säljbolag, leverantörer, tillverkning och distribution.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Inköpare, inköpsansvarig, teknisk inköpare, produktionstekniker, tekniker, konstruktör, produktion, tillverkning

Om Xylem
På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar.


Kontaktperson:

Jessica Bauer

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm