Xylem söker Projektinköpare med ett stort tekniskt intresse

Företaget
På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Har du ett brinnande teknikintresse och en vilja att kombinera dina tekniska kunskaper med inköp? Här ges du möjligheten att arbeta i en utmanande och spännande roll där du ansvarar för inköp av direktmaterial till produktutvecklingsprojekt i ett världsledande bolag inom vattenförsörjning.

Till vår uppdragsgivare Xylem söker vi nu en Teknisk projektinköpare som har ett starkt inre driv, en affärsmässighet samt en naturlig förmåga att skapa goda relationer med såväl kunder, leverantörer och interna projektmedarbetare.

Som Teknisk projektinköpare ansvarar du för inköpsaktiviteter, kommersiella avtal och leverantörsrelationer i tilldelade produktutvecklingsprojekt. Du kommer att delta i ett flertal projekt parallellt där ditt fokus och ansvar ligger i att driva, planera och genomföra inköp av direktmaterial utefter projektens strategier och kostnadsmål. Rollen innebär även att utföra leverantörsbedömningar, teckna avtal för utvecklingssamarbeten samt att följa upp och utveckla befintliga och nya leverantörer. Rollen har ett nära samarbete med inköpsorganisationen i Schweiz och produktionsinköp i Emmaboda. Utöver detta har personen många kontaktytor både internt och externt.

Tjänsten är placerad i fina lokaler i Sundbyberg och innebär resor både nationellt och internationell cirka 20-30 dagar/år.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

- Bevaka inköpsaktiviteter, driva, planera och genomföra inköp av direktmaterial med hänsyn till varje projekts kostnadsmål
- Bidra med inköpskompetens och hålla övriga projektmedlemmar uppdaterade på inköpsstatus för aktuella artiklar
- Delta i upprättande av inköpsplaner och strategier
- Begära in, analysera och utvärdera offerter från leverantörer
- Se över befintliga leverantörer och identifiera nya leverantörer
- Planera och vara delaktig i förhandlingar och leverantörsmöten
- Aktivt koordinera och integrera inköpsfrågor i produktutvecklingsprocessen och produktionsstarten av nya produkter i samarbete med produktion, R&D samt inköp.

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett allmänt tekniskt kunnande och intresse. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom produktion eller konstruktion och en förståelse för produktionsprocesser och vad som driver kostnader. I bagaget har du en högskoleexamen inom inköp, produktion, teknik eller liknande. Vi tror att du är relativt i början av din karriär inom inköp och är redo för en ny utmaning där du kan kombinera din tekniska bakgrund med ditt intresse för affärer. Det är en fördel om du har några års erfarenhet inom inköp, men det är inte ett krav. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett grundkrav för tjänsten.

Utvecklingsmöjligheter:

Xylem erbjuder dig en öppen och kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Kontoret i Sundbyberg har en egen utvecklingssajt med många resurser och stora satsningar. För rätt person finns det många utvecklingsmöjligheter i form av att få arbeta med mer komplexa produktutvecklingsprojekt alternativt att på sikt byta roll inom bolaget.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas hos vår kund är du analytisk, strukturerad och noggrann i ditt sätt att arbeta och du driver ditt arbeta framåt med ett proaktivt och affärsmässigt tänk. Du är kommunikativ och har en naturlig fallenhet att skapa goda relationer där du trivs i en roll med många kontaktytor. Ett starkt intresse för teknik och en nyfikenhet att utvecklas och lära dig nya saker är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Då du själv ansvarar för inköp inom dina tilldelade projekt är det viktigt att du, med en ödmjuk framtoning, vågar ifrågasätta och argumentera för att få gehör och kunna driva dina inköp framgångsrikt framåt inom projektet. En positiv inställning och god samarbetsförmåga är också egenskaper som vår kund värderar högt.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Inköpare, inköpsansvarig, teknisk inköpare, produktionstekniker, tekniker, konstruktör, produktion, tillverkning


Kontaktperson:

Jessica Bauer
08-120 50 422

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  11/10/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.