Ingenjör inom drivteknik till Siemens Industry i Stockholm eller Sundsvall!

Företaget
Siemens är världsledande inom elektronik och elteknik med 405 000 medarbetare i 190 länder. Med innovativa lösningar bidrar vi till att skapa en mer hållbar och effektiv energiproduktion, ökad produktivitet i industrin, kostnadseffektivare hälso- och sjukvård och smartare infrastrukturlösningar. För att hitta svaren på de stora utmaningarna i vår tid krävs öppna och nyfikna medarbetare som vågar ställa de rätta frågorna. Kanske precis som du? Läs mer på www.siemens.se.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare Siemens Industry AB med placering i Stockholm eller Sundsvall söker vi nu två drivna och självgående ingenjörer inom drivteknik. Tack vare en ökad efterfrågan inom området kommer Siemens nu förstärka enheten. Enheten arbetar med projekt, service, support, underhåll och idriftsättning av Siemens driv och automationssystem.

I din roll kommer du att befinna dig ute på många spännande uppdrag där din kompetens kommer ställas inför stora utmaningar.

Siemens har intressanta avtalskunder i regionen och i hela Sverige. Då en stor del av arbetet sker på plats hos kund, kommer du i tjänsten att resa med upptill c:a 80 övernattningar per år.

I rollen ingår bland annat:

• Projekt, utveckling, programmering, avprovning samt dokumentering av kundspecifika samt standardapplikationer för drivsystem inom Svensk industri, främst inom papper och massa samt stålindustri
• Service, support, underhåll och idriftsättning av Siemens drivprodukter i form av både avtalsservice, akutservice samt genom beredskap
• Kundutbildningar inom området, samt vid behov supporta utbildningar för interna medarbetare
• Vara behjälplig med att sälja in nya lösningar till kund och att vara ett stöd för säljprocessen

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll har du en eftergymnasial utbildning inom el och/eller automation samt minst 3-5 års erfarenhet i en liknande roll inom drivteknik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Körkort är ett krav i tjänsten.

Har du erfarenhet av Siemens drivsystem och automationssystem ses det som mycket meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker en person som är initiativrik, öppen, social och stresstålig. Du är lyhörd inför kundens problem och tar ansvar för att lösa de problem som uppstår snabbt, effektivt och med god kvalitet samtidig som du förmår att hålla en god kunddialog. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar strukturerat samt är lösningsorienterad, analytisk och strukturerad i ditt arbete.

Vad kan Siemens erbjuda mig?

Vi erbjuder spännande utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt, globalt företag i framkanten av grön teknik. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande och internationell. Vi ger stora möjligheter till personlig samt professionell utveckling.

På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Siemens med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Sissel Pettersen
08-120 50 426

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  09/02/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.