Sök jobbet
1 Lediga jobb

Byggprojektledare Infrastruktur till Tyresö kommun

Har du tidigare erfarenhet från en roll där du ansvarat för infrastrukturprojekt med fokus mark och där arbetat med bla ny- eller ombyggnation av gata, vägar, broar, gång- och cykelvägar? Motiveras du av möjlighet att arbeta i en utvecklande roll med stor möjlighet att vara med och forma framtidens Tyresö? Missa inte möjligheten att bli del av ett motiverat och engagerat team som är både hjälpsam, prestigelösa och som sprider mycket glädje.

Välkommen till en kommun med höga ambitioner. Vi växer starkt för framtiden – vill du vara med?

Om tjänsten
Tyresö kommun växer – vi vill att just du ska vara med och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss.

Tyresö är en expansiv kommun med högt ställda mål för en hållbar samhällsutveckling. Vi har en ambitiös investeringsplan där utveckling av infrastruktur och samhällsfastigheter går hand i hand med bostadsutvecklingen.

Verksamheten på samhällsbyggnadskontoret följer tydligt samhällsbyggnadsprocessen och vi har kompetens genom alla skeden: strategi, projekt samt drift och förvaltning.

Byggledning är en enhet inom strategi- och projektavdelningen på kommunens samhällsbyggnadskontor. På enheten sker arbetet med Samhällsfastigheter från tidigt skede till överlämnande och infrastruktur som är nödvändig för kommunens tillväxt. Samhällsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens stadsutveckling, från första idé till och med förvaltning. Som Byggprojektledare Infrastruktur kommer du i rollen som beställare att ansvara för alla typer av projekt inom infrastruktur där det ingår markarbete såsom asfaltering, byggnation av broar, vägar med mera. Du är delaktig från tidiga skeden med planfrågor, projektering och upphandling till att genomföra projekten samt garantibesiktning.

I rollen ingår att:

  • Ansvara för att driva projekten genom projektering och produktion med alla dess processer, ex upphandling, genomförande, besiktning mm.
  • Medverka på byggmöten.
  • Hitta de bästa lösningarna tidigt i projekten och vara kostnadseffektiv.
  • Ansvara för hantering av myndighetskrav.
  • Ansvara att projekten genomförs inom given tidsram.
  • Samarbeta med arkitekter, tekniska konsulter samt drift- och fastighetsavdelningen.
  • I rollen kommer du dels att driva egna projekt, men också delta i andra projekt som sakkunnig eller projektmedlem.

Rollen utgår från kontoret i Tyresö centrum, rollen rapporterar till Enhetschef Byggledning.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har tidigare 5-7 års arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen och mark- och va projekt, exempelvis från entreprenadverksamhet, konsultverksamhet eller offentlig verksamhet där du självständigt ansvarat för att driva infrastrukturprojekt. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och då huvudsakligen AMA och MER. Har du även erfarenhet av att tillämpa och arbeta under LOU är det en fördel.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i grunden och då företrädelsevis med inriktning samhällsbyggnad. Alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete. Likaså är det en stor fördel om du även har erfarenhet av arbete i kommunala och/eller offentliga processer.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande, affärsmässig och ansvarstagande. Vidare är du en kommunikativ lagspelare med en god förmåga att uttrycka dig och att skapa goda relationer och samarbeten både internt såsom externa. Då du i rollen som projektledare kommer att ha mycket kontakt med flera avdelningar inom kommunen krävs även en god förståelse för verksamhetsperspektivet.

Hos oss får du stort förtroende och ansvar att påverka och ständigt förbättra våra arbetssätt för att vi tillsammans ska nå våra mål. Med högt engagemang för Tyresöbornas bästa får du vara med och forma dagens och framtidens Tyresö.

I Tyresö kommun har vi alltid nära till varandra och varandras kompetens. Vi trivs tillsammans, har en prestigelös arbetsplats och värnar om en god balans mellan arbete och fritid.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Tyresö kommun med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Christian Smith på 08-120 50 410 eller Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Infrastruktur. Projektledare, VA, mark, asfalt, väg, vatten, anläggning

Om företaget

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.


Kontaktperson Christian Smith
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Tyresö
Om företaget

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Byggprojektledare Infrastruktur till Tyresö kommun

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}