Sök jobbet
1 Lediga jobb

Näringspolitiskt Rådgivare Infrastruktur, Politisk Påverkan till LRF, Stockholm

Är du en kommunikativ, driven och initiativtagande individ med tidigare erfarenhet av att driva påverkansarbete? Lockas du av att arbeta brett och använda din kompetens i en roll där du är med och säkrar en välutvecklad infrastruktur som skapar livskvalité och ekonomiska möjligheter i landsbygdsområden?

Missa inte möjligheten att verka i en utmanande och spännande roll i centrum för Sveriges övergripande arbete inom infrastruktur i en avgörande tid!

Om tjänsten

LRF:s enhet Näringspolitisk Påverkan arbetar med att driva och genomföra LRF:s påverkansarbete. Detta kan beröra alltifrån frågor som äganderätt, hållbarhet, energi, klimat, regelförenkling och EU:s gemensamma jordbrukspolitik.

Som Näringspolitisk Rådgivare ansvarar du för att driva påverkansarbete kopplat till infrastrukturfrågor utifrån ett näringspolitiskt perspektiv och för att bistå LRF:s medlemmar inom området. En viktig uppgift blir att bevaka utvecklingen av samhället och identifiera såväl möjligheter som utmaningar för LRF:s medlemmars räkning. Genom omvärldsbevakning, planering och genomförande av näringspolitiskt påverkansarbete blir du en viktig tillgång för enheten.

I rollen ingår att:

  • Driva påverkansarbete inom frågor som berör exempelvis infrastruktur såsom vägar, fiber, 5G-utbyggnad, utbyggnad av elnätet, och andra intrångsfrågor. Samt också bistå i andra frågor där påverkansbehov uppstår.
  • Arbeta med att ta fram påverkansplaner och genomföra påverkansarbete utifrån näringspolitiska ställningstaganden. Ett arbete som sker i nära samarbete både inom och utanför enheten/avdelningen.
  • Ansvara för att driva gemensamt prioriterade frågor som är i påverkansfas.
  • Underhålla goda relationer och samarbeta med olika intressenter i den politiska miljön, på departementen samt med andra NGO:er.
  • Stöd och support till talespersoner inom området infrastruktur.
  • Bevaka aktuella processer inom EU och andra internationella organ.

LRF erbjuder en intressant och utvecklande roll i hjärtat av verksamhetens näringspolitiska verksamhet där du får vara med och utveckla LRF och de gröna näringarnas positionering i samhällsdebatten. Du får dessutom möjlighet att vara en del i en mycket kompetent grupp medarbetare med bred akademisk och sakmässig kompetens. LRF arbetar med ett flexibelt arbetssätt där utgångspunkten är kontoret, men där även hem- eller distansarbete är möjligt. I den här rollen behöver du vara i Stockholm större delen av tiden, och du välkomnas till vackra kontorslokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har tidigare erfarenhet från en roll där du arbetat med politisk påverkan. Kanske har du erfarenhet från miljö och näringsdepartementet alternativt på ett privat företag där du verkat i en lobbyistroll inom för tjänsten relevant område? Du har ett stort intresse för det politiska spelet och goda kunskaper kring den politiska processen. Vidare har du förmåga att identifiera och driva påverkansfönster, upprätthålla ett stort nätverk inom det politiska landskapet samt inom departementet.

Du har relevant akademisk utbildning såsom ex jurist, samhällsvetenskap, ekonomi, statsvetenskap eller liknande samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker efter dig som är en driven, social och engagerad individ. Du är en tydlig kommunikatör och initiativtagare med förmåga att skapa intresse för din fråga och förmedlar näringspolitiska ståndpunkter på ett relevant och pedagogiskt sätt. Vidare är du strukturerad, uthållig och trivs som bäst i samarbetet och interaktion med andra.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar LRF med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: infrastruktur, bredband, påverka, politik, lobbyist, NGO

Om företaget

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.


Kontaktperson Carolina Eskengren
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Stockholm
Om företaget

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Näringspolitiskt Rådgivare Infrastruktur, Politisk Påverkan till LRF, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}