Sök jobbet
1 Lediga jobb

Kreditchef till Triol Kapital, Stockholm

Har du erfarenhet av kreditgivning inom reglerad verksamhet, fond eller kreditbolag? Lockas du av att forma en nyckelroll inom ett bolag under stark tillväxtfas? Då kan detta vara något för dig. I samband med att Triol Kapital öppnar upp ett nytt varumärke i form av en kreditfond, letar vi efter en Kreditchef som kan ta lead i att etablera processer och rutiner kring kreditgivning samt ansvara för kvalitet och lönsamhetsutveckling. Vi erbjuder en ansvarsfull, dynamisk och varierande roll i ett bolag med härlig arbetskultur och goda utvecklingsmöjligheter.

Triol Kapital erbjuder skräddarsydd finansiering för företag som äger eller utvecklar fastigheter i Sverige. Visionen är att vara en del av lösningen till att fler fastigheter kan byggas och förvaltas och med fokus på personliga relationer strävar vi efter att vara den snabbaste och mest tillgängliga aktören på marknaden. Genom effektiva processer och transparent kommunikation sparar vi helt enkelt tid åt våra kunder. Vi har lång erfarenhet inom bankväsendet och fastighetsfinansiering och har sedan vår start 2020 finansierat fastigheter för närmare 1,5 miljarder kronor.

Om tjänsten

I rollen som Kreditchef ingår du i ledningsgruppen och spelar en nyckelroll i att säkerställa att bolaget har en likriktad, hållbar och uppdaterad kredithantering inom flera områden, inklusive det nya varumärket som fokuserar på bostadsutveckling. Utöver att ansvara för kvalité och lönsamhetsutveckling vid kreditgivning kommer du också att ha ansvaret för att leda kreditkommittén samt etablera policys och instruktioner. Tillsammans med verksamheten kommer du vidare att utveckla strategier för kreditaktiviteter och ta fram beslutsunderlag för fastställande av bolagets kreditriskstrategi. Du kommer att arbeta med löpande tillsyn och se till att kreditprocessen är väldokumenterad samt förenlig med interna policys, lagstiftning och branschpraxis.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

 • Ledning av kreditbedömningen i kreditkommittén.
 • Dokumentation av kreditbeslut.
 • Föredragande av krediter i kreditutskott/styrelse.
 • Fungera som bollplank för analytiker och aktivt delta i kreditprocessen.
 • Uppföljning av efterlevnad av interna riktlinjer och policys för kreditgivning.
 • Utbildning av organisationen och skapande av en tydlig förståelse för kreditgivning.
 • Uppföljning och analys av portföljen genom användning av bevakningslistor, riskklassificeringsmodeller m.m., samt bidragande till ökad medvetenhet och kvalitet.
 • Delaktighet i utvecklingen av kommande systemstöd.
 • Gemensamt ansvar med CFO för årlig rapportering till FI.
 • Utveckling av mallar för kreditdokumentation och interna kalkyler för analysstadiet.
 • Kontinuerlig uppdatering om lagar, regelverk, processer och rutiner för kreditaffären, samt proaktiv övervakning, information och säkerställande av god kvalitet i implementeringen av dessa.

Är det här du?

Vi söker dig som har en högskoleexamen och 3+års relevant arbetserfarenhet av kreditgivning inom reglerad verksamhet, fond eller kreditinstitut. Har du dessutom erfarenhet av att bedöma fastighetskrediter och ingått i en kreditkommitté ser vi det som starkt meriterande. Som person ser vi att du är driven, självständig och strukturerad i ditt arbetssätt. Vi ser även att du är orädd, nyfiken och har förmågan att agera handlingskraftigt och med beslutsamhet i utmanande situationer. Eftersom bolaget befinner sig under en tillväxtfas är det dessutom viktigt att du kan vara dynamisk och prestigelös sett till arbetsuppgifter med en villighet att hjälpa till där det behövs.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Triol Kapital AB med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Dennis Pater på 08-120 50 434. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Triol Kapital erbjuder skräddarsydd finansiering för företag som äger eller utvecklar fastigheter i Sverige. Visionen är att vara en del av lösningen till att fler fastigheter kan byggas och förvaltas och med fokus på personliga relationer strävar vi efter att vara den snabbaste och mest tillgängliga aktören på marknaden. Genom effektiva processer och transparent kommunikation sparar vi helt enkelt tid åt våra kunder. Vi har lång erfarenhet inom bankväsendet och fastighetsfinansiering och har sedan vår start 2020 finansierat fastigheter för närmare en 1,5 miljarder kronor.Kontaktperson Dennis Baljak Pater +46812050434
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Stockholm
Om företaget

Triol Kapital erbjuder skräddarsydd finansiering för företag som äger eller utvecklar fastigheter i Sverige. Visionen är att vara en del av lösningen till att fler fastigheter kan byggas och förvaltas och med fokus på personliga relationer strävar vi efter att vara den snabbaste och mest tillgängliga aktören på marknaden. Genom effektiva processer och transparent kommunikation sparar vi helt enkelt tid åt våra kunder. Vi har lång erfarenhet inom bankväsendet och fastighetsfinansiering och har sedan vår start 2020 finansierat fastigheter för närmare en 1,5 miljarder kronor.

Kreditchef till Triol Kapital, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}