Sök jobbet
1 Lediga jobb

Växtskyddsexpert till LRF Trädgård, Sverige

Är du en kommunikativ, analytisk och engagerad individ med en bakgrund som hortonom eller agronom? Lockas du av att arbeta brett och använda din kompetens i en roll med stor påverkansgrad där du är med och säkrar effektiva och hållbara metoder inom växtskydd?

Missa inte möjligheten att verka i ett utmanande och spännande uppdrag tillsammans med ett engagerat och kompetent gäng i en framgångsrik organisation.

Om tjänsten
Som Växtskyddsexpert kommer du att ansvara för flera delar där samverkan och kommunikation med andra aktörer, organisationer samt avdelningar/enheter inom LRF Trädgård är en central del. Såväl nationella som internationella kontakter ingår i arbetet.

Merparten av din tid kommer att fokusera på att ansvara för att driva arbetet inom projektet Minor use som finansieras av Jordbruksverket där du arbetar både strategiskt såväl som en operativ utförare. Projektet ska bidra till att förbättra tillgången på växtskyddsmedel, som effektivt kan hantera de växtskadegörare som inverkar på odlingen och minimera riskerna och konsekvenserna för människors hälsa och miljö. Projektet innefattar huvudsakligen trädgårdsgrödor.

Som Projektledare och ansvarig för Minor use säkrar du framdrift genom att självständigt planera, upprätta och beställa försöksplaner, följa upp genomförda fältförsök både på distans och i fält samt analysera resultaten. Vidare ansvarar du för LRF Trädgårds växtskyddsrutiner och med utgångspunkt från resultat av genomförda fältförsök skriver och hanterar du ansökningshandlingar till Kemikalieinspektionen om utvidgat användningsområde, UPMA, och dispenser för växtskyddsmedel. Som Växtskyddsexpert har du ett stort mandat att självständigt planera och lägga upp ditt arbete samtidigt som du behvöer förhålla dig till och leverera enligt satta dead-lines. För att trivas är det viktigt att du är både metodisk, flexibel och anpassningsbar samt trivs i en händelserik miljö där prioriteringsordning och riktning snabbt kan ändras.

Vid behov kommer du även att medverka i LRF Trädgårds övergripande strategiska arbete med växtskydd och fytosanitära frågor utifrån en sakkunskap om växtskyddsfrågor, allt i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för en hållbar produktion hos våra medlemsföretag.
LRF Trädgård arbetar med ett flexibelt arbetssätt där en variation av kontors-, hem- eller distansarbete är möjlig utifrån verksamhetens behov. Du behöver därför inte vara boende i Stockholmsområdet. I rollen ingår vissa resor runt om i Sverige.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har flerårig erfarenhet från en liknande tjänst där du skaffat dig goda kunskaper i odlings- och växtskyddsfrågor inom trädgårdsnäringen. Vidare har du en djup kompetens vad gäller växtskyddskemi. Du har god analytisk förmåga som hjälper dig att tolka försöksrapporter och korrekt kunna formulera ansökningshandlingar. Vidare kan du göra komplex materia enkel och förmedla den på ett målgruppsanpassat sätt Erfarenhet av att planera och/eller arbetat med försöksplaner och försök inom horto.

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga, som skapar långsiktiga relationer och är serviceinriktad och lyhörd inför andras problemställning och synsätt. Du är trygg i att arbeta med stort eget ansvar, är initiativrik, resultatorienterad och agerar snabbt samt är flexibel med god förmåga att prioritera. Vidare är du analytisk och lägger stor vikt vid noggrannhet och hög kvalité i ditt arbete.

Vi vill att du har en akademisk examen relevant för rollen såsom exempelvis hortonom eller agronom. Ett krav är B-körkort samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift en förutsättning.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar LRF med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: agronom, hortonom, tillstånd, projektledare, kemikalier, bekämpningsmedel, expert

Om företaget

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.


Kontaktperson Carolina Eskengren 08-12050427
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort höör
Om företaget

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Växtskyddsexpert till LRF Trädgård, Sverige

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}