Sök jobbet
1 Lediga jobb

Digital Säkerhetsspecialist till Skandia

Har du erfarenhet av att arbetat med kundflödessäkerhet och inloggningslösningar? Trivs du i en bred roll där du får arbeta med tekniska flöden i nära samarbete med både verksamhet och IT avdelning? Skandia erbjuder dig en nyckelroll där du tillsammans med ditt team säkerställer säkerheten i Skandias digitala kanaler för både Skandia Livs och Skandiabankens produktflora.

Om du brinner för att bidra med innovativa tankar och idéer och vill vara en del av ett team som strävar efter att skapa långsiktigt värde för både medarbetare och kunder, då är detta din chans att göra verklig skillnad.

Om tjänsten

Som Digital Säkerhetsspecialist kommer du att vara en viktig del av Operations där du tillsammans med dina kollegor arbetar med utveckling och implementation av olika säkerhetstjänster kopplat till inloggning och transaktionsövervakning. Målbilden är att säkerställa hög kvalitet, användarvänlighet och efterlevnad av samtliga produkter som Skandia Liv och Skandiabankens kunder konsumerar. Med hjälp av din expertis inom säkerhet bidrar du med en trygg och säker kundresa. Rollen arbetar tvärfunktionellt med många kontaktytor och framför allt med IT-, produkt- och kundteamet samt externa leverantörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att:

 • Utföra realtidsövervakning, identifiera och analysera data och inloggningsmönster för att motverka nya hotbilder och för förbättra Skandias tjänster
 • Fungera som en central kontaktpunkt och vara involverad i bankens produkter och system i framkant
 • Bidra med säkerhetstänk i olika projekt samt stötta säkerhetsaspekten vid utveckling av nya produkter
 • Arbeta med kravställning för att säkerställa och förbättra säkerheten i Skandias kundflöden och säkerhetslösningar
 • Bidra till strategisk planering och utveckling av tjänsten
 • Stötta dina kollegor inom teamet och övrig verksamhet med säkerhetsfrågor
 • Delta i dagliga stand-ups, sprintar och prioriteringar
 • Omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom området.

I denna roll kommer du att tillhöra Operations och produktteamet för inloggning och säkerhet. Tillsammans utgår ni från bank- och kundperspektivet där ni arbetar utifrån ramverket Safe. Du rapporterar till Produktchefen och arbetar nära produktägare och IT teamet i det dagliga arbetet. Du kommer sitta i fina lokaler vid Lindhagen.

Är det här du?

För att lyckas i rollen söker vi dig som har:

 • Minst 2–3 års erfarenhet från att ha arbetat med säkerhet i en roll som produktspecialist, produktägare, arkitekt eller liknande
 • En avslutad eftergymnasial utbildning gärna inom IT/teknik
 • Arbetat med kundflödessäkerhet och inloggningslösningar
 • Förmåga att arbeta i tvärfunktionella team och kommunicera effektivt med olika avdelningar
 • Grundläggande programmeringskunskaper
 • Erfarenhet av att arbeta med SQL och analyser av loggdata
 • Goda kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från reglerad verksamhet, exempelvis bank, fin-tech, försäkring eller telecom

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en proaktiv inställning till att identifiera och hantera säkerhetsrisker. Som person är du målfokuserad och arbetar noggrant, systematiskt och kvalitetsmedvetet. Du tar dig an problem med en lösningsorienterad inställning och driver dina arbetsuppgifter framåt tillsammans med dina samarbetsytor. För att trivas i rollen ser vi även att du har lätt för att anpassa dig i en föränderlig miljö. Då tjänsten har många kontaktytor är det av stor vikt att du är en god kommunikatör som kan anpassa dig till olika människor och situationer. Du har en positiv attityd och vill gärna bidra med nya tankar och idéer.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: produktspecialist, produktägare, säkerhet, säkerhetsarkitekt,

Om företaget

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.


Kontaktperson Jessica Bauer +46812050422
Tjänstens omfattning Tillsvidare Anställningsform Permanent Placeringsort STOCKHOLM
Om företaget

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Digital Säkerhetsspecialist till Skandia

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}