Sök jobbet
1 Lediga jobb

Sourcing Area Manager, direct Material, Getinge, Solna

Är du en erfaren strategisk inköpare som är sugen på nya utmaningar? Trivs du i en roll med internationell touch? Är du dessutom en duktig teamspelare som har lätt för att skapa goda relationer? Då har vi rätt utmaning för dig!

Om tjänsten

Du kommer att ingå i Getinges strategiska inköpsorganisation på sex personer i nyrenoverade lokaler i Solna/Sundbyberg. I din roll kommer du att leda utvecklingen av en ny leverantörskedja kopplad till nyutvecklingen av livsuppehållande medicinskt utrustning. Du kommer att verka i en dynamisk internationell miljö och leda tvärfunktionellt arbete både mot R&D och mot strategiska leverantörer.

I rollen ingår:

  • Category Management, definiera strategiska planer för ditt ansvarsområde och implementera dessa i nära samarbete med SQE (Supplier Quality Engineer)
  • Förhandling och avtalsskrivning (Contract Management), förhandla och följa upp priser och andra avtalsvillkor med befintliga och nya leverantörer
  • Jobba med riskanalyser och riskmitigeringsaktiviteter samt deltaga på Getinges hållbarhetsresa och minimering av CO2 foot print.
  • Supplier Management, exempelvis att identifiera och etablera relationer med nya leverantörer samt löpande se över leverantörsbasen och säkerställa compliance
  • Nära samarbete med strategiska inköpare inom andra Getinge siter i Tyskland, Frankrike och USA för att hitta synergieffekter inom gruppen

Tjänsten är placerad på kontoret i Solna, du rapporterar till Director Strategic Sourcing.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom relevant område så som Supply chain eller Engineering och har jobbat några år inom strategiskt inköp. Du är van vid leverantörskontakter, gärna på global nivå. Det är meriterande om du har erfarenhet avtalshantering och elektronikkategoriarbete.

Då koncernspråket är engelska är det ett krav att du talar och skriver engelska obehindrat. Då teamet pratar svenska är det starkt meriterande att du också talar och skriver svenska obehindrat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att självständigt och med energi driva arbetet framåt på ett strukturerat och resultatorienterat vis. Du har förmågan att bygga goda relationer och lätt för att samarbeta. Du har en god kommunikativ förmåga och tycker om att ha många olika kontaktytor. Vi söker dig som trivs med att arbeta serviceinriktat och med kundfokus. Slutligen tror vi att du är förändringsbenägen och vågar utmana med nya tankar och idéer.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Getinge med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Louisa Torstensson på 08-120 50 423 eller Christian Smith på 08-120 50 410 . Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Inköp, prognos, procurement, upphandling, contract management, anbud, Change Management

Om företaget

Together we can make a difference

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers save lives and ensure excellent care. A career at Getinge provides career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day.


Kontaktperson Louisa Torstensson
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Solna
Om företaget

Together we can make a difference

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers save lives and ensure excellent care. A career at Getinge provides career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day.

Sourcing Area Manager, direct Material, Getinge, Solna

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}