Sök jobbet
1 Lediga jobb

Fastighets- & Servicechef till Stockholms Sjukhem, Stockholm

Är du en trygg, engagerad men också prestigelös ledare? Har du dessutom ett starkt affärsmannaskap, glimten i ögat och en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen? Stockholms Sjukhem erbjuder dig en spännande och utmanande möjlighet där du verkar i en nyckelposition för att säkra välfungerande fastigheter med tillhörande service.

Om tjänsten
På Stockholms Sjukhem arbetar man efter ledordet EKO, vilket står för engagemang, kunskap och omtanke. Ord som genomsyrar hela verksamheten och som fungerar som ledstjärnor i vardagen och i den fortsatta utvecklingen.

Som Fastighets- & Servicechef (F&S) kommer du att ha ett övergripande ansvar för att leda och vidareutveckla funktionen. Beståndet är brett och består idag av egenägda fastigheter såväl som byggrätt, inhyrda lägen samt att Stockholms Sjukhem i vissa fall är hyresvärd. Tillsammans med en grupp om ca tio medarbetare, för vilka du har personalansvar, säkerställer ni en välfungerande fastighet och servicefunktion parallellt som ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete pågår. Det här är tjänsten för dig som vill arbeta i en bred roll där ett strategiskt perspektiv och förhållningssätt är viktigt men där en prestigelös inställning är avgörande.

I rollen ingår att:

  • Ansvara för F&Ss budget och resultatuppföljning
  • Säkerställa en långsiktig investerings- och underhållsplan för F&S.
  • Upprätta verksamhetsplan, tillsammans med Teknisk Förvaltare följa upp och genomföra planerade aktiviteter i form av projekt både gällande ombyggnationer och upprustningsprojekt.
  • Skapa goda samarbetsformer med övriga interna funktioner och övriga intressenter.
  • Företräda Stockholms Sjukhems vision, affärsidé, värdegrund, strategier och övergripande mål samt arbeta aktivt med att föra ut dessa inom F&S.
  • Leda, följa upp och utveckla F&S genom målstyrning och strategier.
  • Ansvara för kompetensförsörjning samt systematiskt arbetsmiljöarbete inom F&S.
  • Leda eller medverka i definierade ledningsgrupper och forum för samverkan.

Rollen är placerad på Mariebergsgatan, ingår i ledningsgrupp och rapporterar till Sjukhusdirektör. På Stockholms Sjukhem blir du del en av ett engagerat team som arbetar för att göra ett avtryck gentemot patienter, boende och närstående, både inom den egna organisationen och i samhället.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har en gedigen erfarenhet från en ledarroll med direktrapporterande personal i fastighetsbranschen. Kanske arbetar du idag i en motsvarande roll med budget- och resultatansvar på ägarsidan, som konsult eller hos en entreprenör och ser en möjlighet att nyttja din kompetens i ett vidare perspektiv. Du har mycket hög kunskap vad gäller förvaltningsrelaterade frågor såsom fastighetsekonomi och i synnerhet hyresjuridik där du gärna bär med dig erfarenhet från både hyresgäst såväl som hyresvärdssidan. Vidare vill vi att du har god fastighetsteknisk kompetens med vana av att upphandla och leda mindre ROT-projekt.

Det är en stor fördel om du har erfarenhet från en liknande verksamhet med sjukvård i fokus, alternativt annan verksamhetskritisk miljö. Du har en akademisk examen samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är en kommunikativ, entusiasmerande och trygg ledare som arbetar efter ett coachande och tillitsbaserat förhållningssätt. Vidare har du en strategisk höjd, ett högt affärsmannaskap i kombination med en prestigelöshet. Du är närvarande och genuint engagerad i din roll och uppdrag med fokus på Stockholms Sjukhems bästa. Därtill är du planerad och strukturerad med förmåga att arbeta systematiskt med uppföljning och utvärdering.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Stockholms Sjukhem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Förvaltning, fastighet, drift, sjukvård, medicin, ledare, ROT, uthyrning

Om företaget

Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. Vi bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom rehabilitering, palliativ vård, geriatrik och äldreomsorg. Som godkänd universitetssjukvårdsenhet forskar, utvecklar och utbildar vi inom vården. Dessutom är vi stolta delägare i Marie Cederschiölds högskola.


Kontaktperson Carolina Eskengren 08-12050427
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Stockholm
Om företaget

Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. Vi bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom rehabilitering, palliativ vård, geriatrik och äldreomsorg. Som godkänd universitetssjukvårdsenhet forskar, utvecklar och utbildar vi inom vården. Dessutom är vi stolta delägare i Marie Cederschiölds högskola.

Fastighets- & Servicechef till Stockholms Sjukhem, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}