På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Head of Sales till Meltlake, Stockholm

Har du gedigen erfarenhet från IT-konsultbranschen och redo för nästa steg i din karriär? Motiveras du av att arbeta i en nyckelposition där du kommer att ansvara för att vidaretablera ett snabbt växande konsultbolag specialiserade på Microsoft på den svenska marknaden?

Meltlake erbjuder dig en unik möjlighet att vara del av en expansiv tillväxtresa!

Om tjänsten
Meltlake är ett snabbt växande konsultföretag, nischade inom Microsoft som haft en starkt tillväxt och även varit lönsamma sedan starten 2020 och var under förra året ett utav Finlands snabbast växande konsultföretag. Meltlake Group har idag över 60 medarbetare och för 2023 en uppskattad omsättning om 69 MSEK. Som en vidare expansion är företaget sedan hösten 2022 aktiva på den svenska marknaden och har idag pågående affärer och ser en marknad med stor potential för vidare tillväxt.

Som ett led i denna etablering rekryterar vi nu en Head of Sales vars främsta mål är att vidareutveckla det svenska bolaget samt skapa och fördjupa både nya såsom redan befintliga kundrelationer. Till din hjälp finns det väletablerade strategier och metoder och en hög kompetens internt vad gäller att bygga framgångsrika konsultföretag men även vad gäller marknadsföring samt att attrahera den bästa kompetensen. Meltlake arbetar huvudsakligen inom Business Application, Cloud and Data samt Modern Work och du kommer initialt att arbeta med alla dessa områden men med fokus på försäljning av projekt.

Detta är rollen för dig som brinner för affärsutveckling och som ser möjligheten i att vara med från ett tidigt skede i etableringen.

Dina viktigaste ansvarsområden:

  • Aktivt arbeta med kundbearbetning där du både självständigt och i nära samarbete med teknisk specialistkompetens inom Meltlake arbetar fram bästa lösning för din kund.
  • Bygga och förvalta en stabil kundportfölj, på sikt även bygga upp en svensk säljorganisation.
  • Driva ny affärsutveckling med fokus på att sälja projekt.
  • Vara delaktig i framtagande av strategisk plan för kommande år.
  • Vidareutveckla och fördjupa samarbetet med Microsoft Sverige.

Tjänsten utgår företrädelsevis från kontoret i centrala Stockholm, annan placering i Sverige kan diskuteras. Rollen rapporterar till CEO för Meltlake.
Utöver en möjlighet att bli del av en positiv företagskultur som värnar om dig som individ erbjuder Meltlake lukrativa ersättningsvillkor samt för rätt person en möjlighet att på sikt ta en ledande roll för det svenska bolaget.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har en bakgrund från IT-konsultbranschen där du framgångsrikt har arbetat med tjänsteförsäljning under minst sju år. Även om du kommer att få hjälp vad gäller de tekniska delarna är det viktigt att du är van vid att skapa professionella offerter och avtal och att du är van vid att driva förhandlingar. Du är självständig i din roll och har en förmåga att omvandla och anpassa Meltlakes erbjudande till den svenska marknaden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft och att du är bekant med Workshops, ECIFs och andra program som de erbjuder.

Troligen har du en akademisk examen alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete. Därtill har du mycket goda kunskaper och uttrycker dig väl på både svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker efter dig som är en initiativtagande relationsskapare som trivs som bäst i mötet med andra. Du är en pålitlig person med en stark egen drivkraft som är van att arbeta självständigt. För att vara framgångsrik i rollen är det också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga i kombination med ett stort affärssinne. Du har ett högt affärsmannaskap, en entreprenöriell personlighet och förmåga att bygga långsiktiga affärssamarbeten.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Meltlake med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Sales, KAM, Microsoft, Manager, Försäljning, IT-konsult, Affärsutveckling, New business development.

Om företaget

Meltlake har landat i Sverige! Vi är ett snabbt växande konsultföretag med fokus på Microsofts teknologier inom områden modernt arbete, affärsapplikationer och moln- och datalösningar. Vi verkar internationellt som en del av Futurice familjen med över 1000+ anställda, i sex olika länder. Meltlake vill ta stort ansvar och prioriterar att leverera lösningar till våra kunder som verkligen gör nytta.


Kontaktperson Carolina Eskengren 08-12050427
Tjänstens omfattning Heltid Anställningsform Permanent Placeringsort Stockholm
Om företaget

Meltlake har landat i Sverige! Vi är ett snabbt växande konsultföretag med fokus på Microsofts teknologier inom områden modernt arbete, affärsapplikationer och moln- och datalösningar. Vi verkar internationellt som en del av Futurice familjen med över 1000+ anställda, i sex olika länder. Meltlake vill ta stort ansvar och prioriterar att leverera lösningar till våra kunder som verkligen gör nytta.

Head of Sales till Meltlake, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}