På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Systemingenjör OT; system och nätverk till Tekniska verken

Vill du vara med och bidra med din IT-kompetens i styrsystem och processdatorsystem i samhällskritisk infrastruktur, för att förse Linköping med el, värme och kyla? Vill du arbeta med något som gör skillnad på riktigt? Då kommer Tekniska verken att vara helt rätt för dig!

Om tjänsten

Som systemingenjör tillhör du avdelningen OT (Operativ Teknik och Automation) inom affärsområdet Värme och kyla vars uppdrag är att förvalta och utveckla Tekniska verkens anläggningars industriella styrsystem. Styrsystemen är en viktig del i samhällsviktig infrastruktur då de betjänar anläggningar såsom kraftvärmeverk, hetvattencentraler och kylcentraler för att producera el, värme och kyla till Linköping med omnejd.

Avdelningen har ett helhetsansvar för OT- området i såväl strategiska som operativa frågor. Tekniska verken har en omfattande installerad bas av processdatorsystem (PLC- och DCS-system). Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en central och betydelsefull roll och aktivt bidra till att få en god tillgänglighet och säker drift i produktionsanläggningarna.

Rollen har ett starkt fokus på OT-säkerhet vilket genomsyras i alla delar av arbetet. Du kommer att arbeta mestadels i kontorsmiljö där du konfigurerar, planerar och dokumenterar men också ute på anläggningar där du felsöker, underhåller och installerar. Beredskap ingår inte i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innehåller allt från att bidra med teknisk expertis i fel- och förbättringsutredningar till att vara drivande i olika uppdrag och projekt, så som systemomläggningar eller systemuppgraderingar. I rollen ingår att arbeta mot OT-plattformar med daglig drift av nätverk, datorlösningar, kommunikation för IT/OT-relaterad miljö vilket innefattar både mjukvara och hårdvara.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Förebyggande underhåll samt felsökning och avhjälpande underhåll av styrsystem, datorer, servrar, kommunikationer, nätverksutrustning
  • Utveckling av befintliga systemlösningar
  • Brandväggskonfigurationer
  • Design av OT-system med avseende på industriell hårdvara och mjukvara
  • Framtagande av systemdokumentation t.ex. systemlayouter
  • Acceptanstester
  • Förvaltning av säker remoteuppkoppling till OT-system inklusive användarhantering.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du antingen har en bakgrund inom IT eller automation. Har du IT-erfarenhet tror vi att du kommer från en klassisk IT-miljö på storföretag och vill rikta dig mot industriell IT. Du behöver ha erfarenhet av Windowsmiljö och Microsoft AD och/eller IP-nätverk och/eller switchar/brandväggar och/eller virtualiseringsplattformar. Kommer du från automation så har du erfarenhet av att programmera styrsystem, rita processbilder och har satt upp kommunikationer (nätverk i en OT-miljö på lägre nivå)

Utöver detta har du:

  • Eftergymnasial utbildning så som ingenjörsutbildning eller YH-utbildning med teknisk inriktning, eller så har du motsvarande kunskaper förvärvade i yrkeslivet som bedöms likvärdiga
  • Goda kunskaper inom svenska och engelska språket, både i tal och skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i processteknisk anläggning, med industriell IT, styrsystem och/eller erfarenhet av automation. Utöver detta ser vi det som mycket positivt om du har erfarenhet av ABB 800xA och Siemens S7 samt ett stort engagemang för att arbeta med IT-säkerhetsfrågor.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är strukturerad och lägger stor vikt vid noggrannhet och hög kvalité i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och av att lära dig nya saker och utvecklas. För att vara framgångsrik i rollen är du kreativ och lösningsorienterad vilket innebär att du framgångsrikt löser de problem som uppstår samt gärna kommer med förslag på hur verksamheten kan förbättras. Du kommer ställas inför olika frågor och problem som prövar din kreativitet, initiativ- och samarbetsförmåga samtidigt som du visar på en riskmedvetenhet.

Utöver detta är du en lagspelare och bidrar med god stämning samt har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt. Nyfiken, lojal och affärsmässig är egenskaper som värderas högt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Tekniska verken med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Engineer, Ingenjör, Tech

Om företaget
Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och levererar tjänster som gör livet enklare. De erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel; Med visionen att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med deras kunder är de på rätt väg.

Totalt är cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Kontaktperson Mikaela Hansson
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Linköping
Om företaget
Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och levererar tjänster som gör livet enklare. De erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel; Med visionen att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med deras kunder är de på rätt väg.

Totalt är cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.

Systemingenjör OT; system och nätverk till Tekniska verken

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}