På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Software Engineer på Fund Distribution

Har du en passion för teknik, får energi av att lösa problem och gillar att hjälpa andra? En spännande resa inom sparaområdet har påbörjats, om du vill bidra till Swedbanks framgång – sök tjänsten som Software Engineer på Fund Distribution!

Swedbanks vision grundar sig i deras övertygelse om att de tillsammans med deras stora kundbas kan fortsätta att ha stor påverkan på vårt samhälle. Deras vision är ett samhälle som är hållbart, både utifrån miljömässiga, sociala, finansiella och etiska perspektiv. De tror att en hållbar bank med hållbara kunder bidrar till det långsiktigt hållbara samhället.

Om tjänsten:

Som Software Engineer hos Swedbank kommer du att samarbeta med dina kollegor i agila team. Du kommer också och analysera och förvalta system/applikationer gällande fondhandel(back-end), även om du inte kommer utveckla/koda i våra befintliga system, behöver du förstå kod och varadjupt teknikt erfaren då du är en viktig del i utveckling, incidenthantering, CAB-och Release-processer. I kommande system är det en fördel om du kam koda i Java.

Hos oss på Swedbank har du en möjlighet att:

 • Samarbeta med dina kollegor i agila team. Avdelningen är en blandning av anställda och konsulter, där konsulterna är de som ansvarar för kodning i systemen. Din roll som anställd Software Engineer är att koordinera, granska och supportera, hantera integrationer till andra system samt hjälpa kollegor och konsulter med tekniska bitar.
 • Analysera och förvalta system/applikationer gällande fondhandel (back-end). Även om du inte kommer utveckla/koda i våra befintliga system, behöver du förstå kod och vara djupt tekniskt erfaren då du är en viktig del i utveckling, incidenthantering, CAB- och Release-processer. I kommande system är det en fördel om du kan koda i Java.
 • Proaktivt förbättra våra processer, sänka/mitigera risker och jobba med lifecycle av våra system.
 • Upptäcka eventuella säkerhetsbrister runt våra system och ta fram lösningsförslag tillsammans med andra i teamet
 • Ansvara för att systemdokumentationen för våra system löpande blir uppdaterad.

Är det här du?

 • vara driven, initiativtagande och vara en Team player.
 • ha erfarenhet av att arbeta som Software Engineer med drift och utveckling. ​
 • ha kunskap om Windows Platform och MS SQL server samt förståelse för Active Directory och Message Queue (MQ).
 • ha en bakgrund från att jobba i en agil organisation och erfarenhet från verktyg som exempelvis Jira, Confluence och GIT.
 • ha djup förståelse för applikationsstruktur – inkluderande hårdvara och integrationer till andra system.
 • vara självständig och kan göra egna analyser/utredningar.
 • vara strukturerad, systematisk i ditt arbete och intresserad av detaljer.
 • kommunicera obehindrat på engelska och svenska både i tal och skrift då du kommer vara i kontakt med många olika avdelningar internt och leverantörer och konsulter externt.
 • ha ett konsekvens-/säkerhetstänk i ditt arbetssätt
 • kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både skrift och tal
 • ha en Kandidat, Magisterexamen eller motsvarande inom IT

Vad erbjuder dom dig?

Swedbank strävar efter att skapa en inkluderande och flexibel arbetsplats. I detta handlar det om att skapa en miljö där medarbetarna känner att de har de rätta förutsättningarna för en god hälsa. För Swedbank som arbetsgivare är det viktigt att alla medarbetare får möjlighet att uppnå balans mellan arbete och privatliv. Det tror dem är viktigt för att kunna prestera och må bra, både idag och långsiktigt.

Dessutom tror Swedbank att möjligheten till att löpande lära nytt och utvecklas som medarbetare skapar engagemang och motivation men att det samtidigt också bidrar till ökat värde för deras kunder. Hos dom uppmuntrar de alla att ta ansvar för sin egen utveckling. Som en del av detta erbjuder de många olika karriärvägar och utvecklingsmöjligheter som sträcker sig över internationella marknader. Det viktiga är att hitta utmaningar som främjar den egna utvecklingen, och som är i linje med bankens vision och mål – och som samtidigt bidrar till ökad kundnöjdhet.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2022-07-20.

Arbetsplats: Stockholm, hybrid

Kontaktpersoner

Mina Souttih, +46 73 55 88 933

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om företaget
Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna och 156 kontor i Ukraina. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo. I december 2009 uppgick balansomslutningen till 1 795 miljarder kronor och antalet anställda till ca 20 000.

Kontaktperson Mina Souttih +46812050433
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort SUNDBYBERG
Om företaget
Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna och 156 kontor i Ukraina. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo. I december 2009 uppgick balansomslutningen till 1 795 miljarder kronor och antalet anställda till ca 20 000.

Software Engineer på Fund Distribution

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}