På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Strategisk inköpare till Uppsalahem, Uppsala

Drivs du av att arbeta med inköp och önskar vara med och utveckla inköp på ett innovativt sätt? Är du dessutom en fena på entreprenadupphandling och har ett sinne för struktur, ordning och reda? Uppsalahem erbjuder dig en spännande roll där du arbetar utefter tydliga ramar samtidigt som du ges möjligheten att få påverka utvecklingen av effektiva arbetssätt och rutiner inom inköp.

Om tjänsten

Inköpsenheten har ett övergripande ansvar för bolagets upphandlingsverksamhet, strategiska inköpsarbete, rådgivning inom inköp samt uppföljning av avtal.

Du kommer att inneha en viktig funktion när det gäller bolagets inköpsadministration. Du kommer med ansvar för entreprenadsidan genomföra förstudier, behovsanalyser inför upphandling, projektleda samt genomföra offentliga upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar med tillämpning av LOU. Inköpsprocessen är identifierad som en av bolagets mest prioriterade processer under 2022, där fokus kommer att vara att säkerställa att inköpsprocessen utvecklas och följs i hela bolaget.

Som strategisk inköpare kommer du också att agera stöd och rådgivare åt bolagets chefer och övriga medarbetare i upphandlingsfrågor samt svara på frågor som rör avtalsförvaltning.

Du kommer även att inneha en aktiv roll i utvecklingen av bolagets inköp- och upphandlingsverksamhet.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

  • projektleda entreprenadupphandlingar avseende nyproduktion och renoveringar i våra bostäder, samt ramavtal som är kopplade till denna verksamhet
  • agera stöd och utbilda internt gentemot bolagets chefer och övriga medarbetare i upphandlingsfrågor
  • ta en aktiv roll i utvecklingen av bolagets inköps- och upphandlingsverksamhet
  • ta en aktiv roll i implementeringen av ett digitalt inköpssystem
  • uppföljning av avtal och medverka i internkontroll
  • medverka i uppföljning av ställda hållbarhetskrav och sociala krav
  • samverka med kommunen
  • administration och rapportering

Du kommer att ingå i ekonomiavdelningen bestående av 12 medarbetare, där inköpsfunktionen består av två medarbetare, inköpsansvarig samt strategisk inköpare. Man ingår dessutom i ett större upphandlingsnätverk inom Uppsala kommun. Rollen är placerad på kontoret i Uppsala och du kommer att rapportera till Ekonomichef.

Vad erbjuder vi?

För oss på Uppsalahem är det viktigt att alla ska kunna må bra på jobbet. Därför satsar vi på friskvård, riktigt bra chefer, trevliga medarbetare och inte minst ett meningsfullt arbete. För att trivas är det också viktigt med balans i tillvaron. Därför får du som jobbar hos oss frihet att själv styra ditt arbete för att lättare att få ihop livspusslet.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik. Du har minst 3 års erfarenhet av upphandlingsarbete, där du projektlett och genomfört upphandlingar med tyngd inom entreprenad. Har du erfarenhet av LOU ses det som starkt meriterande.

Utöver detta uttrycker du dig på ett obehindrat sätt i svenska i både skrift och tal samt är van vid och har intresse av att arbeta i verktyg och system kopplade till ditt arbetsområde.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är analytisk, strukturerad och lägger stor vikt vid noggrannhet och hög kvalité i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga deadlines. För att vara framgångsrik i rollen är du initiativtagande, kreativ och kommer gärna med förslag på hur företaget kan förbättra och effektivisera arbetsmetoder. Utöver detta är du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt. Nyfiken, relationsskapande och affärsmässig är egenskaper som vår kund värderar högt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Uppsalahem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sofia Gaard på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

Kontaktperson Sofia Gaard
Tjänstens omfattning Heltid Anställningsform Tillsvidare Placeringsort UPPSALA
Om företaget
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

Strategisk inköpare till Uppsalahem, Uppsala

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}