Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
28 januari 2015, av Level Recruitment

Två steg för att din personal ska trivas bättre

Att hitta rätt personal till företaget kan vara krävande, men att få personalen att trivas är en minst lika viktig utmaning. Du som sitter i en stor organisation känner förmodligen av detta extra mycket. En sak som vi dock kan vara säkra på är att en bra introduktion är av stort värde för att personalen ska må bra och känna sig motiverad. Så oavsett om du drunknar i jobb – glöm inte bort att vårda din nya medarbetare. Men hur?

1. Presentationen: bekräftelse

Till att börja med så vet vi alla hur viktigt det är att få bekräftelse och känna att vi syns – oavsett vilken organisation eller vilket annat sammanhang vi kommer till. Med andra ord går det knappast att överskatta den sociala biten när man vill skapa trivsel. Presentera din nya medarbetare ordentligt för kollegorna och låt alla bekanta sig med varandra. När personen väl kommit igång så glöm inte att följa upp arbetet med jämna mellanrum och se hur det går för din nya kollega.

2. Tydlighet: rollen, helheten och möjligheterna

Nästa steg är så klart att få jobbet att kännas meningsfullt. Att faktiskt förstå vad det är vi sysslar med på arbetsplatsen är förmodligen viktigare än någonsin. Därför är det minst lika viktigt att både ge en ordentlig introduktion och sätta sig ned med de närmaste cheferna. Se till så att personalen kan greppa sin egen roll, den stora helheten och vad det finns för möjligheter att växa inom företaget. Sist men inte minst; bra kommunikation är ett måste för att personalen ska känna sig delaktig och motiverad.

Självklarheter, tycker du kanske, men de är trots allt enkla att glömma bort när vi har mycket att prioritera. Så om du har ny personal – lägg lite extra krut på detaljerna som får personalen att verkligen trivas. Det kommer att löna sig på lång sikt.

Två steg för att din personal ska trivas bättre

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}