Kolla in vår nya kunskapsbank, fylld med information och guider att ladda ned. Till Kunskapsbanken
Trendspaning – vad händer inom rekrytering 2019?

5 trender inom rekrytering 2019

2018-12-20

Vad händer på arbetsmarknaden under 2019? Blir det svårare eller lättare att hitta kompetenta medarbetare? En säker sak är i alla fall att kravprofilen kommer behöva uppdateras för att stämma överens med efterfrågan. I det här blogginlägget diskuterar vi rekryteringsläget inom olika branscher inför det kommande året!

1. Lättare att få tag på personal inom bygg

Det har hänt mycket inom bygg och fastighet under 2018. Vi kan bland annat se att flera byggprojekt inte levererat som planerat, varpå fastighetsägare blivit tvungna att slopa utdelningen till sina aktieägare. Bankens nya krav har dessutom försvårat för dem som vill sälja sina lägenheter – och påverkat priserna på framförallt nybyggen. Vad betyder då detta för rekryteringen? Läget på fastighetsmarknaden kommer troligtvis leda till att det byggs mindre, vilket gör att det lättar något när det gäller att få tag på tag på roller som byggprojektledare, även om det fortfarande är en bristkompetens.

2. Tuffare för mindre IT-företag

Inom IT-branschen pågår idag en konsolidering, där större företag går in och köper upp mindre. Detta kommer förändra läget på marknaden under 2019, då det blir allt viktigare för små företag att hitta nya sätt att behålla sin konkurrenskraft. Att försöka hålla jämna steg med företag som Amazon och Google är inte lätt. IT-jättarna gör vad de kan för att säkra upp kompetens på arbetsmarknaden – inklusive att köpa upp hela företag för att få tag på rätt kandidater. Det vi kan gissa är att det kommer bli ännu tuffare att rekrytera kompetenta IT-specialister, framförallt för mindre företag som inte har samma förutsättningar att ligga i framkant inom områden som till exempel AI.

3. Digital ekonomiadministration tar täten

När det kommer till ekonomi kan vi se en fortsatt trendande digitalisering. Det växer fram allt fler digitala lösningar som gör det möjligt för företag att automatisera uppgifter inom till exempel redovisning. Redovisningsbyråerna börjar dessutom få konkurrens av olika ekonomiska självhjälpssystem, där deras kunder själva kan gå in och hantera sin ekonomi. För frilansare kommer det på samma sätt allt fler digitala lösningar som hjälper till med fakturering. Hur påverkar detta då rekryteringen? Det kommer troligtvis bli större efterfrågan på specialistkunskap inom digital ekonomiadministration – både för att utveckla systemen och för att hantera dessa löpande. Ekonomiavdelningen kommer i framtiden troligtvis att jobba mer strategiskt med olika digitala lösningar, snarare än att läsa siffrorna själva ner på detaljnivå.

4. Nätverkande i fokus för säljare

Inom försäljning har det traditionella sättet, med mötesbokare och kalla samtal, utmanats med nya alternativa metoder. Försäljning sker i allt mer utsträckning i olika kanaler och telefonen är inte längre det främsta verktyget. För den som ska rekrytera säljare under 2019, gäller det att bredda kravprofilen. Nätverkande – och kanske framförallt social selling – är ett effektivt sätt att få in en fot hos potentiella kunder. Därför är det viktigt att dina framtida säljare är aktiva i sitt nätverkande, både online och offline. En duktig säljare är någon som inte bara säljer under direkta säljmöten, utan också breddar sitt kontaktnät på frukostseminarium, föreläsningar och utbildningar (som personen i fråga med fördel håller i själv).

5. Högre krav på affärsutveckling för ingenjörer

För 30-40 år sedan var kraven när man anställde en ingenjör nästan uteslutande att personen i fråga kunde leverera en teknisk lösning. Idag ser efterfrågan lite bredare ut och det är minst lika viktigt med personliga egenskaper som affärsutveckling. En ingenjör 2019 behöver både ha social kompetens, förmåga att tänka på kundnytta, förstå verksamhetens utveckling och knyta ihop det på ett affärsmässigt sätt. För dig som ska rekrytera en ingenjör under kommande år gäller det med andra ord att inte välja någon med en för nischad eller smal kompetens. På samma sätt som ekonomer rör sig mer åt IT-hållet, behöver ingenjörer bli mer affärsinriktade och kundorienterade.

Är du intresserad av att läsa om rekrytering? Ta gärna del av vår guide ”Så optimerar du din nästa referenstagning”.

Tillbaka till bloggen